2011/05/15

20110514 Brevet 400 ...la venjança de Tomas Molina

Sabia que fer pam i pipa era perillós , però ...no ho tornaré a fer Tomas Molina !
Abans de la sortida comentant la jugada amb els companys , les apostes eren clares , però jo continuava dient que a lo millor no veuriem ni una gota. Tenia fe en aquesta opció...i també per la meva mania de portar la contraria . M'hauré de dedicar a una altra cosa!
Al anar a treure els carnets de ruta , retornem a la sortida des de la penya ,  salutacions als vells coneguts. Avui una agradable sorpresa , ha vingut el Melich . Em diu que ha fet tots els brevets al Pais Basc . A veure si ens veiem al BRM1000 de Bilbao. També li comento que tinc previst montar la ""Ruta de l'Aigüa XXL" , però desde Calaf, com ja varem fer amb ell fa un bon grapat d'anys. Quan em pregunta quin dia la vull fer , ..., li dic que decideixi ell mateix doncs veig poc factible que s'apunti gaire més gent a fer aquestes bestiesses!
A les 6 anem cap a la sortida i de cop per obra i gràcia del Nasi passem de ser els darrers a pole position al girar el sentit de la graella de sortida. Una pole que durarà poc, la gent està nerviosa i comencen a sortir esperonats...Tranquils que la processó és molt llarga ... i el ciri molt curt !
Enfilem cap a Sant Fruitós i un cop pasada la rotonda de Navarcles comencem a pujar mentre el cel comença a clarejar per sentir els primers galls cantar a les masies abans d'arribar a Calders.
A les rectes abans d'arribar a Moià anem fent via amb el noi d'Alcanar , aquest boig dels quilòmetres. Quina d'històries que porta al damunt !.
Travesem Moià i quan estem a punt de coronar Collsuspina m'aturo breument a fer un geocaching , sort que és facilet i torno a marxar rapidet , encara que el grupet s'ha escapat. Faig el coll de la Pullosa i inicio el bònic i recargolat descens per la vella carretera de Vic. Al trencall de Tona estan parats una bona colla de gent , i entre ells, treient roba els dos Ramons. Reiniciem la marxeta junts passant ràpid a entrar als carrers de la població, que ha sofert una bona transformació des de les darreres vegades que hi havia passat.
Just quan sortim del poble a la rotonda de "Les quatre carreteres", per cert a 190m d'un altre catxé ! , s'ens ajunten de cara la colleta de Moià i els que anaven davant nostre (?).No entenc que cony han fet !.
Vaig parlant amb en Manuel Asensio sobre les reserves dels hotels de Paris. La cosa amb motiu de la PBP ja està molt agafada , enguany no coincidirem com fa quatre anys , ja tindrem temps a la ruta per veure'ns!

Anem una bona colleta a un bon ritmet i iniciem la pujada cap a Viladrau , aquesta tranquil.la i plàcida població destí ideal pel que vulgui gaudir d'unes estades de relax. Recordo aquell estiu en que després de fer el Carrilet d'Olot a Girona amb la meva dona quan encara festejavem hi varem decidir acabar les vacances a un tranquil Hostal amb tots els ingredients d'una novel.la d'Agatha Christie,  barrejats amb els jubilats i esperant que en qualsevol moment es produeixi el fatídic assasinat....
Continuem cap a coll de Revell , un tramet que combina una mica de pujada fins l'antic trencall de l'aigüa Perrier (no voldria entrar en una discussió sobre marques d'aigüa mineral...) i una bona baixada fins el trencall d'Espinelves , que ens deixa als peus del darrer repetxó, curtet però amb mala llet !
Quan arribem a la rotonda , n'hi ha algun que tira cap a Arbucies tot i els crits que li fotem ...que hi farem !
Mirem el restaurant , però el "capo" Colell ens diu que amunt...que anem a esmorzar a Sant Hilari.
Anem pujant una bona colleta i la carretera de bon ferm no sembla tant dura com recordava de fa uns anys.
Parem breument als Cortals , però no fa pintar d'estar obert i així doncs tirem fins a Sant Hilari.
Anem a espetegar al bar on feiem els esmorzars abans de començar els Camins de les Guilleries, la reina de les marxes de llarg recorregut de BTT, i quan demanem el segell ens diuen que no n'hi ha. Una vegada hemn demanat , començo una petita gimcana , a la pastiseria , al punt de l'Once , a un altre bar , i finalment : bingo ! A un estanc-quiosc...on sino havia de trobar un segell ! No !.
Quan torno al bar encara no hi ha l'esmorzar a taula . La mestressa està sola i va una mica de cul . Tot i així farem "volta ràpida" 46 minuts , nou record.
Sortim cap a Osor per una bonica carretereta que sempre he trobat fresqueta i avui no és una excepció.
Veig pel mirall un cotxe negre que ens va seguint i no ens passa . Que cony , deu estar mirant el paisatge ! Al final quan ho fa i ens saluda...resulta que és en Porta que avui ha aprofitat per fer una mica de turisme.
Finalment arribem a Anglès on enganxem la carretera més transitada cap a Olot , tot i que els nous tunels de Bracons sembla que han descongestionat una mica aquest accés.
Quan som a l'indret de l'estació del Pasteral m'aturo a veure si tinc sort amb un geocaching. Mala pata! ...i mai millor dit tot buscant poso el peu a la verdissa i xaf aigua fins el turmell. I a més he tocat unes ortigues ...!
Ja en van dues , quan torno a la bici amb herba i fang al peu com si vingués de fer ciclocross. Sembla que li he agafat el gustet a això d'anar fet un marrano...!
Torno a agafar la bici per pedalar tot sol fins tornar a atrapar als companys abans de les Planes de Hostoles.
Un cop arribem a Sant Feliu de Pallerols enxampem als de Valls que havien parat un moment. Ens diuen que aniran a dinar a Besalú doncs tenen uns coneguts. Nosaltres no tenim res previst però ja veurem que farem doncs són les dotze del migdia  i el control de Serinyà el tenim a 21 quilòmetres ...en línia recta i cap a la nostra dreta!
Passem el túnel que ens obre el pas cap a la Vall d'en Bas i després d'un baixadeta que ens permet agafar una mica d'aire ens arribem a les Presses on hem de fitxar.
Paradeta amb carregada de líquid i tornem-hi cap a Olot on enxampem a la grupetta d'en Pere Martí . Avui si que hi son tots , els dos Manels : Calderó i Arrufat , el Fons , Josep Maria , Salvador , Jordi , que els altres brevets estaven fent tasques de control i l'havien de fer uns dies abans. Li demanem disculpes al Petri , ja l'haviem deixat com un cobard al no ser-hi a la sortida. Resulta que s'havia adormit !. Ai , ai  , ai ....
El Pere està a punt de convencer al Colell de no fer una parada llarga del dinar , ja veurem a veure si tornem a fer una encigalada com a Cal Maties el BRM 400 del 2003 !
En Josep Maria avui va de "retro randonneur" amb la seva Peugeot , la Carradine , el maillot de llana...vaja tot de l'època ., encara que li recrimino el "peaso" llum a leds davanter enlloc de posar un llum de carburo. Em diu que la seguretat és la seguretat !
Comencem a pujar cap a la Fageda i la grupetta es va quedant , el seu ritme és més lent que el nostre . Ja ens agafaran a la baixada. Anem quedant amb els de Valls al davant fisn arribar al parking del volcà Santa Margarida on enfilem la baixada cap a Santa Pau.
El recorregut fins a Banyoles llevat d'un parell de repetxons és tot pla i baixada.
Arribem a Banyoles, passem pel bell mig del poble , i a la sortida del poble veiem uns ciclistes al davant  que ens semblen familiars : la grupetta que ha passat pel trencall de Porqueres. I nosaltres fent turisme !
Arribem tots plegats a la benzinera de Serinyà, segellem els nostres carnets i el Colell s'ho repensa bé . La proposta que ens havia fet en Pere Martí de fer una parada curta és bona però decidim anar al restaurant del costat a fer un dinar de plat fondo! No canviarem !
Quan portem mitja hora veiem la grupetta que després de menjar uns entrepans reempren la marxa , i als pocs minuts en comença a caure una de bona ! Vent i aigüa a dojo!
A la taula del costat tenim la colla d'Altafulla que enralenteixen la seva sortida tot esperant que la tormenta passi , cosa que sembla passi i fins i tot és veuen unes clarianes per la banda dels Pirineus.
Aprofito per anar al lavabo i al sortir : aigüa un altre cop ! Però no s'havia acabat això ?
Toto i la pluja que va caient el Colell surt i jo al seu darrera , però quan soc a l'indret del trencall del poble veig que em queda molt a prop , així és que ens desviem amb en Ribi cap a dins el poble per fer un geoamagatall a costat de l'esglesia de Serinyà . El vici és el vici !
Tornem a enganxar el Colell i comencem a encarrilar la variant que passa per trams paral.lels a la nova autovia.Aquest tram li feia molta por al Colell i la veritat sols un petit entrebanc a la sortida d'Arguelaguer al no veure un rètol i que acabem anant a parar a una masia on preguntem a la mestressa , una dona gran que feia temps no n'havia vist de més lluentes ! Al final reculem uns metres , preguntem a un bar i vinga tornem-hi que no ha estat res ! Quan pot costar una "merda" de rètol per fer les coses ben fetes !
Abans de Castellfollit enganxem al parell de ciclistes del Matxacuca que havien sortit davant nostre del restaurant de Serinyà. Passem junts Castellfollit i enfilem cap a la Vall de Bianya.
Passat la rotonda de La Canya es fot a ploure amb ganes formant-se uns tolls de dimensions considerables.
El parell d'agregats es queden enrrera momentaniament fins quan comencem a pujar cap el Capsacosta que es torna a enganxar un d'ells. Em diu que el seu company ha decidit abandonar. No semblava pas que anés tant malament. Sense cap mena de dubte el "cocu" és el més important en aquestes situacions.
Anem pujant plegats el coll de Capsacosta, que avui envoltat en una boirina em fan despistar sobre la seva llargada i coronem abans del que em creia. Quan arribem a dalt del coll , tot i passar el rètol , és d'aquelles falses baixades que cal pedalar. Donades les circumstàncies avui s'agraeix el que calgui seguir movent les cames inclús baixant.
Acabem la baixada a Sant Pau Seguries i ens veiem obligats a iniciar una bona tanda de relleus enmig d'una forta pluja fins arribar al control de Sant Joan de les Abadesses. Avui no ha vingut el local Joan Canal , però aquest tipus de benvingudes no es fan home !
Al bar gairebé tots coincidim : un cacaolat calent !
Quan portem un estoneta arriba en Flores que sortirà juntament amb nosaltres formant un bon pilot. Amb aquesta colleta i just quan estem a punt d'arribar a Olot , paro breument a fer un tema pendent de l'any passat . Tot i la pluja hi ha coses que no puc deixar per un altre dia! Els cotxes que passen deuen pensar que n'hi de ben grillats !
Retorno a la ruta , passo Ripoll i a la sortida trenco per la bella carretera de Les Presses, encara que avui amb el temps que fa , la cosa no sigui per tirar coets!.
Durant aquest tram continuament va caient un fi plugim que de tant en tant s'accelera i acaba en fort xàfec.
Coronem al cap d'una dotzena de quilòmetres a Matemala , els ja famosos 3x4 i no 3 o 4 quilòmetres que en Jordi l'ex presi de la Penya em va dir que quedaven desde el control de Ripoll fins arribar a un bar.
Passem Borredà i Vilada en total calma i tranquilitat. Al cap d'un estona enxampem a la colleta dels de Valls , ara ja sols ens queda passar el pantà de la Baells i la darrera rampeta que ens durà a la carretera de Berga, on hem decidit sopar. Anem al restaurant Cal Blasi on veient el nostre estat la mestressa ens deixa unes tovalloles per eixugar-nos una mica. Tot un detall que agraïm.
Fem un bon sopar , ens eixuguem i tornem-hi cap a l'Espunyola , ara farem una quarentena de quilòmetres i arribarem a Solsona on tenim el cinquè control. A la rotonda ens creuem amb una colleta que ja marxa cap a l'Hostal nou.
Arribem a  la benzinera segellem , fem un ràpid avituallament i tirem cap a Torà , tot trencant a l'Hostal Nou per la carretera vella.
Ara ja som a Tora i ens toca tot un tram força conegut , la pujadeta de Castellfollit a Calaf l'anem fent força bé , inclús al fer la corba del bosc del Nadal on sempre fa vent , avui la fem amb calma.
Quan passem per Calaf el Colell diu que aprofita l'avinentesa per canviar-se i així baixar cap a Manresa sec. Algun avantatge ha de tindre passar per casa , no ?. Nosaltres guanyem temps anant als antics bombers on s'ha habilitat un control "self service".Segellem i l'esperem.
Al cap d'una estoenta veiem una lluminaria que va pujant , és el Colell. Ens diu que s'ha dutxat i s'ha canviat . El tenim com nou !

Ara ja sols queda acabar de coronar la pujadeta i deixar-nos caure fins a Manresa, tot un tram força conegut però amb alguns trams de Castellar i Rajadell on la son fa que el ritme baixi de manera dràstica i en Ribi de tant en tant em foti algun crit desvetllador. Fins no surti el sol són mals moments per mi , la son és el meu cavall de batalla. I això que el més xic de casa em fa un bon entrenament !
Arribem a la Penya !
Finalment arribem a Manresa ja portem tot un dia pedalant i amb el major temps dels brevets 400 que porto fins ara. Record . Hem sortit de nit i arribem de dia.

En Francesc Porta ens ve a rebre a l'arribada, i ens fa unes fotos. Amb aquest "tempàs"  per mi son unes fotos històriques .Deu n'hi do de l'aventureta !

Ara ja cal pensar amb el brevet de 600 , el Colell ja m'ha avisat : "si al brevet del 2009 vares parar a veure la F1 a Odena , dissabte toca veure la final de la Champions del Barça allà on sopem". Que hi farem , un tracte és un tracte!


Control d'arribada






















Resultats                           Rutòmetre                    Track Wikiloc Ribibike            
Fotos Picasa Bonavista    Fotos Picasa      





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada